Skolfakta

Antal: 15

• Biblioteket

På Bromstensskolan finns ett bemannat skolbibliotek med ett bestånd på ca.4000 titlar.

• Skolbloggar

På Bromstensskolan finns det en del lärare som skriver om sitt arbete i bloggar. Här är länkarn atill de bloggar som vi skriver i just nu:

• Börja hos oss!

Om du vill att ditt barn ska börja hos oss, eller är nyfiken på att höra mer om oss är du välkommen att kontakta oss.

• Blanketter

Här kan du ladda ner, skriva ut och fylla i blanketter som vi behöver i skolan. Om du vill kan du eller ditt barn också hämta dessa blanketter utanför Bromstensskolans expedition.

• Terminer och lov

Här hittar du de datum när skoldagen inte ser ut som de vanliga veckorna, till exempel studiedagar och lov.

• Fritidsklubben U-båten

Fritidsklubben U-båten är en öppen verksamhet för alla barn i årskurs 4- 6. Lokalerna finns i skolans B-hus i källarplanet intill slöjdsalarna. Klubben är öppen under höst- och vårterminen, vardagar efter skolan till klockan 17.00.

• Mellanstadiet

Mellanstadiet på Bromstensskolan håller till i den gamla skolbyggnaden, C-huset. I varje årskurs finns tre paralleller och vi strävar efter att samundervisa mellan klasserna.

• Vår skola

På Bromstensskolan går ungefär 500 elever från förskoleklass upp till år 6, med ungefär 25 elever i varje klass. Skolan ligger i Spånga, strax nordväst om Stockholm och har funnits här i mer än 100 år.

• Handlingsplaner

Genomarbetade handlingsplaner och strategidokument hjälper oss att utveckla skolan i den riktning vi vill. När vi skriver ned vad vi vill göra, eller hur vi tänker, blir vi mer konkreta och kan ge samma information till alla som vill veta mer.

• Ledigheter

Barn som är bosatta i landet har skolplikt och rätt till utbildning, vi måste få ha era barn här i skolan om vi ska kunna hjälpa dem att nå sina mål, att utvecklas så långt som möjligt.

• Eleverna i centrum

För oss är det viktigt att eleverna känner delaktighet i sin skola och i undervisningen. Vi arbetar hela tiden för att öka elevernas inflytande och delaktighet i undervisningen.

• Rektorsbrev

Rektorsbrevet publiceras ungefär två gånger per termin på hemsidan.

Birger Sasse

Rektor Bromstensskolan