Skolfakta

Antal: 26

• Biblioteket

På Bromstensskolan finns ett bemannat skolbibliotek med ett bestånd på ca.4000 titlar.

• Jobba på Bromstensskolan

Bromstensskolan befinner sig just nu i en spännande fas där vi med en ny skolledning i spetsen kommer att skapa en modern och effektiv skola, med mycket högt ställda mål.

• Kontakt

Här hittar du all information om hur du når oss i skolan på olika sätt. Försök att alltid kontakta den det berör direkt - då får du oftast snabbast och ett korrekt svar.

• Ledighet

Barn som är bosatta i landet har skolplikt och rätt till utbildning, vi måste få ha era barn här i skolan om vi ska kunna hjälpa dem att nå sina mål, att utvecklas så långt som möjligt.

• Föräldrasamverkan

Som vårdnadshavare är du oerhört viktig för att skapa en bra skolgång för ditt barn.

• Frånvaroanmälan

Om eleven är sjuk eller av någon annan anledning inte kan komma till skolan, ska du som är vårdnadshavare meddela detta till skolan senast klockan 8 på morgonen.

• Eleverna i centrum

För oss är det viktigt att eleverna känner delaktighet i sin skola och i undervisningen. Vi arbetar hela tiden för att öka elevernas inflytande och delaktighet i undervisningen.

• LGR11

Här finner ni en länk till Skolverket och den senaste läroplanen LGR11 för grundskolan, förskoleklassen och fritidshem (reviderad senast 2017 med digital kompetens).

• Terminer och lov

Här hittar du de datum när skoldagen inte ser ut som de vanliga veckorna, till exempel studiedagar och lov.

• Elev / vårdnadshavare

Under den här rubriken "föräldrar och vårdnadshavare" har vi samlat den information som vi tror är särskilt intressant för dig som redan går på Bromstensskolan eller som vill söka dig hit.

• Skolans restaurang

Bromstensskolan har eget tilllagningskök, där vi lagar god mat med inspiration från världens alla hörn. Vi satasar mycket på att ha en bra kost och att den är ekologisk och närproducerad, vi tillhör Stadens allra bästa på ekologiska inköp.

• Om skolan

På Bromstensskolan känner vi oss trygga och visar varandra ömsesidig respekt. Vi värdesätter kunskap och får bästa förutsättningar för att utvecklas och lära.

• Vision

• Tack för dina synpunkter

Tack för dina synpunkter. Det har blivit ett ärende hos oss och ska användas för att utveckla verksamheten.

Vi återkommer med svar om åtgärder inom kort.

Vänligen, rektor

• Börja hos oss!

Om du vill att ditt barn ska börja hos oss, eller är nyfiken på att höra mer om oss är du välkommen att kontakta oss.

• Blanketter

Här kan du ladda ner, skriva ut och fylla i blanketter som vi behöver i skolan. Om du vill kan du eller ditt barn också hämta dessa blanketter utanför Bromstensskolans expedition.

• Fritidsklubben U-båten

Fritidsklubben U-båten är en öppen verksamhet för alla barn i årskurs 4- 6. Lokalerna finns i skolans B-hus i källarplanet intill slöjdsalarna. Klubben är öppen under höst- och vårterminen, vardagar efter skolan till klockan 17.00.

• Mellanstadiet

Mellanstadiet på Bromstensskolan håller till i den gamla skolbyggnaden, C-huset. I varje årskurs finns tre paralleller och vi strävar efter att samundervisa mellan klasserna.

• Vår skola

På Bromstensskolan går ungefär 500 elever från förskoleklass upp till år 6, med ungefär 25 elever i varje klass. Skolan ligger i Spånga, strax nordväst om Stockholm och har funnits här i mer än 100 år.

• Handlingsplaner

Genomarbetade handlingsplaner och strategidokument hjälper oss att utveckla skolan i den riktning vi vill. När vi skriver ned vad vi vill göra, eller hur vi tänker, blir vi mer konkreta och kan ge samma information till alla som vill veta mer.

• Rektorsbrev

Rektorsbrevet publiceras ungefär två gånger per termin på hemsidan.

Birger Sasse

Rektor Bromstensskolan