Rektorsbrev

Rektorsbrevet publiceras ungefär två gånger per termin.

Rektorsbrev 2019

December

Nu har vi varit i gång en termin. Tiden går verkligen fort. Jag tänker som vanligt berätta lite om vad som har hänt och lite om vad som kommer hända framöver.

Det som har hänt är att vi har haft en fullspäckad termin där våra elever varje dag lär för livet. Det är inget unikt utan så ser det ut på alla skolor. Men det är ändå värt att reflektera över det ibland att i det vardagliga så sker utveckling hela tiden. Om alla elever lär sig en ny sak varje dag så skulle det innebära att våra elever sammanlagt har lärt sig ungefär 50 000 nya saker på dessa fyra månader. I själva verket lär sig våra elever långt mer. Det gör de i undervisningen och inte minst i samspelet med sina kamrater och er där hemma vid middagsbordet. Självklarheter, men ändå häftigt!

Vi har invigt ARENAN. Det är ingen ny plats det är bara så att vi nu har gett konstgräsplanen ett namn. Vi hade en trevlig invigning i slutet av november med tal ifrån elevrådet. Tanken med ARENAN är att den ska vara öppen för lite olika aktiviteter. Som det har varit så har den mest används som fotbollsplan. Vi vill med det här nya namnet markera att vi även ska ha andra aktiviteter på denna plats, precis som det är med Friends arena. Så fotboll blir det även framöver men även andra aktiviteter så att det passar alla våra elever.

Trafiksituationen skriver jag om regelbundet. Även om det brukar vara något lugnare med trafiken så här års så fortsätter jag att uppmana er att vara försiktiga. Under den här mörka årstiden är det inte alltid så lätt att upptäcka våra elever, era barn, i trafiken här utanför Bromstensskolan.

Vi kommer under vårterminen fortsätta att skicka ut veckobrev via mail och i vissa fall även via skolplattformen. Tanken var att allt skulle ske via skolplattformen nu. Men beroende på strulet som har funnits så har vi skjutit upp detta. Information kommer när det är dags att helt gå över till veckobrev via skolplattformen.

Skolan gör en större investering i vår. Vi sätter upp sk smartboards i samtliga stora undervisningslokaler i årskurserna 1 – 6 fr o m i februari. Det är ett pedagogiskt undervisningsverktyg. Det är som en interaktiv whiteboard, dator och projektor i ett och samma verktyg. Vi kommer successivt utbilda vår personal i verktyget och vi tror att det kommer berika undervisningen.

Kvarglömda kläder sorterar vi ut och slänger efterhand. Vi börjar med att lägga kläderna och ibland skor i det sk lilla rummet i C-huset, dvs huvudbyggnaden. Rummet finns direkt till höger vid entrén och där kan man som vårdnadshavare leta efter kläder som eventuellt har försvunnit. Ni som vill leta efter något borttappat bör göra det senast den 21 januari. Då kommer vi nämligen låta Bromstensskolans föräldraförening få tillgång till de kvarglömda kläderna och sälja de på årets vinterloppis som arrangeras av föräldraföreningen. De återkommer med datum.

Den 8 januari har all personal på skolan en gemensam studiedag. Det innebär att vårens första skoldag är den 9 januari och eleverna följer då sitt ordinarie schema.

Till slut vill jag önska er alla ett bra avslut på året och en god jul och ett gott nytt år.

Birger Sasse

Bromstensskolan